Anna Liebermann wint de NAPA Award 2024

dinsdag, 24 september 2024


Anna Lieberman wint de NAPA Award 2024. De alumna van de Willem de Kooning Academie heeft haar passie gevonden in animatie, en wil graag werken aan grote internationale coproducties in Nederland. 
De jury ziet in Anna een scherpe producent, met een grote passie voor de animatiesector en een concrete visie voor zowel haar eigen ontwikkeling als die van de sector in bredere zin. Met deze prijs hoopt de jury haar carrière als animatieproducent een impuls te kunnen geven.

Anna Liebermann met jurylid Avinash Changa

Lees hier het juryrapport.

Sinds 2009 wordt de NAPA Award* uitgereikt. Het doel van de NAPA Award is om jong producenten talent te stimuleren en de rol van de producent als creatief ondernemer verder te ontwikkelen. Naast het aantonen dat het vak meer is dan het regelen van zaken en het financieren van de film aan de hand van het afstudeerproject, is de jury met name geïnteresseerd in de manier waarop de afgestudeerde producent zich verder professioneel wil gaan bekwamen. Welke kennis of vaardigheden moeten hiervoor nog verder ontwikkeld worden, en hoe kan dat worden bereikt?

In 2024 vormen NAPA leden Nienke Korthof (Tangerine Tree)Avinash Changa (WeMakeVR) en Koji Nelissen (Keplerfilm) de jury.

Klik HIER voor meer info over de NAPA Award.

*t/m 2019: Filmproducenten Nederland Award.